Nostalgi


[nggallery id=35]

Jag läste om konserten “Forever Young” som besökte Helsingborg i dagarna. Vädret var inte det bästa, man trodde nästan man såg bilder från ett Ku Klux Klan-möte då alla hade vita regnrockar på sig.

Men det roliga var att dessa grupper och artister som man nästan växte upp med fortfarande ens existerar. Alphaville, Human League, Ultravox, Lustans Lakejerk Jacob Hellman mfl. Helt otroligt. Kanske hade det, av recensionerna att döma, varit bättre om vissa låtit bli att medverka men låt gå, det är ju en kul grej, och de flesta skötte sig ju riktigt bra. Alphaville gjorde ju i mitt tycke ett av 80-talets bästa album där faktiskt hitlåten Forever Young var den sämsta. I recensionen jag läste av den utmärkta musikjournalisten på Helsingborgs Dagblad, Magnus Ransheim, var det ju Alphaville som var sämst.

Nåväl. I nostalgins tecken tänkte jag hänga ut mig själv och visa att jag faktiskt också varit ung en gång i tiden. Håll till godo med sex bilder från svunna tider. Du är sannerligen en initierad person om du sätter alla på bilderna förutom undertecknad. Kanske var du med på någon av bilderna och blir hysteriskt förbannad på mig för att jag lägger ut dylika bilder här. Bry dig inte om att vara det, jag har ett antal plastpåsar med bilder som bara väntar på att få bli scannade. I dagens IT-samhälle är vi alla mer eller mindre synliga i den virtuella världen och jag måste erkänna att jag tycker det är lite roliga bilder. Man hade liksom lite mer valmöjligheter med frisyren på den tiden.

, , ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *