Uppdatering


[nggallery id=6]

Som utlovat, här kommer en uppdatering över vad som skett senaste tiden, en del i alla fall. Kanske skall passa på att förklara vad arbetsbelastningen gått ut på. Vi har gjort tjocka tidningar på jobbet, vilket i dessa lågkonjunkturtider kan visa sig vara väldigt passande inför en eventuell mager framtid. Lite som björnarna gör innan de gå i ide, käkar upp sig ordentligt.

Dessutom tog jag på mig ett jobb för generalen och frontsoldaten i International Table Tennis Federation (ITTF) vilket innebar att göra en ny utgåva av Future Spin inför tävlingarna i Helsingborg, ITTF Junior Circuit och Cadet Challenge. Arbetet växte ut till att även bli lite skribentjobb så det blev lite väl mastigt med tanke på att det till 99 procent gjordes kvälls-, och nattetid. Tack till min kära hustru som hjälpte mig med allsköns korrektur och rubriksättning. Och, ett tålamod av guld med arbetsmyra som bara hade intervjuer och layout i huvudet största delen av tiden.

Vi hann med en kombinerad svensexa/möhippa i Linköping för Hanna och Andreas som senare under hösten skulle bli herr och fru Wessman. Allt var mycket lyckat med smyckesdesign, korv- och mostillagning med försäljning för Hanna och klättring, laserdome och spelkväll för Andreas.
Plumpen här var att jag själv blev makalöst kass av maten vi åt på kvällen. Restaurangen vi åt på var specialiserad på kött och Andreas gjorde ett ganska lamt försök (sorry Andreas) att klämma i sig en Sitting Bull, vilket var ett köttstycke på ett kilo! Själv valde jag lamm vilket inte var vidare taktiskt. Av någon anledning trivdes lammet inte alls bra i min mage och lät mig veta det framåt natten. Rejält. Dagen efter var det inte mycket med mig och hemresan var inte kul för varken mig eller Fru Buzberg. Det tog några dagar att återhämta sig. Lite besk eftersmak på en annars väldigt trevlig kväll organiserad Andreas kompis P-O och Fru Buzberg, som stod som organisatörer för svensexa/möhippa.

Nåväl, bröllopshösten är nu över (var det någon som hörde ett, äntligen!?) Vårt tredje bröllop var ett rent släktbröllop, det var min kusin Mikael Ohlsson som gifte sig med sin Eva. Vi satte oss i bilen för en lång men trevlig resa till Falköping där bröllopet ägde rum. Det var första gången Lisa träffade många i vår släkt och dessutom ett gäng år sen jag själv träffade flera av dem. Resan hem var kanske inte roligast men det var skönt att vakna hemma.

Fjärde bröllopet var våra vänner Lisa och Magnus som bestämt sig för att knyta äktenskapets band. Supertrevligt bröllop och Fru Buzberg höll ett jättefint tal till brudparet då hon ju varit med och fixat ihop de två.  Dessutom fick vi förbarma oss över den stackars trädgårdstomten vi själva erhöll i bröllopspresent av Lisa och Magnus när vi gifte oss. Tomten är ju inhandlad i Polen och väldigt förtjust i sin egentliga matte Lisa, alltså Henriksson, inte Fru Buzberg, och har inte alls gillat det tillfälliga gästspelet han gjort hemma hos oss. Vi tyckte synd om honom och allt gråtande från hans lilla krypin ute på balkongen gjorde att vi helt enkelt tyckte att han skulle få vara med på bröllopsnatten. Fru Buzberg ordnade så att han låg nedbäddad i brölllopssviten på Hotell Viking när brudparet anlände efter festen. Härligt att de äntligen får vara en familj igen!

Femte och sista bröllopet var då det absolut närmaste, syster Hanna gifte sig med sin Andreas i Jönköping. Vigseln var borgerlig och hölls på Hotell Quality Winn med en fantastisk utsikt över Vättern. Äntligen, var det kanske någon som tyckte efter deras 63 år, förlåt 11 år tillsammans. Otroligt roligt tyckte vi och ett sjusärdeles trevligt bröllop hade de i alla fall där vi hamnade vid ett mycket gemytligt middagsbord, Fru Buzberg och jag. Vi agerade även matchmaking till en gemensam bekant under middagen på Restaurang Hemma i Jönköping. Andreas bror med fru visade sig ha en potentiell date på lut till vår vän, och Lisa hoppas givetvis på fortsatt framgång efter att ha lyckats tussa ihop bröllopspar nummer fyra (se ovan).

Mailadresser utbyttes och vi tar för givet att de två dateduvorna inser att cc-knappen skall användas för att hålla organisatörerna bakom det hela uppdaterade. Det är en genial idé, vi skapar världens första virtuella matchmakingsåpa som helt utspelar sig i cyberspace.
Även på detta bröllop lyckades Fru Buzberg med sitt tal. Jag tror bestämt att jag närt ett sant politikerämne vid min barm. Inte bara för retorikskickligheten (jodå), utan även för förmågan att hålla tal. Nåja, äpplet faller inte långt från trädet här då mina svärföräldrar är utmärkta talare.

Under det här bröllopet var arbetsbördan som tyngst med ovanstående pingisjobb och det var väl tur att utmärkta Quality Hotel Winn i Huskvarna hade internetuppkoppling och att jag hade bärbar burk med mig. Annars hade deadlinen jag hade för Future Spin blivit tuff att hålla. Det var ett svårt jobb att hålla samman alla saker, texter, bilder, annonser osv men till slut löste det sig. Slutresultatet kan du hitta här i form av en pdf. Jag är faktiskt nöjd, vilket inte hör till vanligheterna.

Pekfingret (musfingret) känner av att hösten varit tuff men börjar återhåmta sig nu när det är lite lugnare tider. December blir ju av andra anledningar betydligt trevligare, mer om det framöver.

Det var en liten (well…) uppdatering över vad som hänt den senaste tiden, långt som vanligt och orkar du inte läsa så är det helt ok 🙂

, ,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *