Snöskyffel någon…?


Nu känns det som om det räcker med snö och vinter. Jag börjar bli duktigt trött på detta. Till råga på allt är det stört omöjligt att få tag i en snöskyffel i Helsingborg.

Vi fick styra om lite i helgplanerna tack vare skitvädret igår. Tanken var ju att vi skulle åkt till Halmstad och se på pingismatchen mellan HBTK och Eslöv. Nu kanske det var lika bra att man missade den eftersom mitt kära lag åkte på däng så det visslade om det. Det ser onekligen inte så bra ut just nu, varken i tabellen eller “live”.

Dessutom skulle vi hälsat på våra kära vänner Lotta och Tomas i Gullbrandstorp. Nu var det så snöigt så vi kände att det inte var någon idé att ge oss ut på vägarna. Istället stannade vi hemma och jagade snöskyfflar men det visade sig vara lättare sagt än gjort. Det enda vi lyckades skrämma fram var en snöspade på Biltema. Igår var det dessutom blötsnö så det var tungt att skotta…till råga på allt så kom århundradets tröttaste och odugligaste plogförare och “norrlandsplogade” upp massa snö på vår uppfart så det vara bara att ge sig ut igen. Ja ja, det är en ny erfarenhet och bara att tugga i sig.

I övrigt så har det varit mycket intressant som hänt hos familjen Buzberg. Vi har flyttat en vägg. Ja, inte vi själva utan snickaren Anders. Detta har gått över förväntan och förutom lite färgskvättande här och där (vilket inte var snickarens fel) så blev det hela väldigt bra. Mina kära föräldrar har dessutom varit så snälla att de även målat i vårt arbetsrum. De har inte heller något att göra med färgskvättandet måste tilläggas, de målade enligt skolboken.

Nu har fru Buzberg äntligen fullbordat sitt verk och numera kan hon verkligen säga till folk att hon bor i “Vita Huset”. Bilder på detta kommer.

,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *