Min fru mästerkocken


[nggallery id=22]

Lisa är inte bara vacker på utsidan och insidan. Hon lagar också väldigt fin mat. Och god. Så fin att jag har roat mig med att fotografera hennes olika maträtter vid lite olika tillfällen som ett led i att bli en bättre fotograf (läs: bli kompis med inställningarna). Om någon skulle vilja ha recepten är det bara att maila henne på buzberg@telia.com
Det finns dock en viss risk att det inte finns något recept eftersom måttenheter och recept inte efterlevs. Lisa är ett levande bevis på att man skall lära sig reglerna och sen bryta mot dem. Inte så att hon bryter mot några regler men hon lagar mat helt och hållet efter eget huvud och måttenhet. Lite sånt, och så lite sånt…det blir nog bra.

En annan sak som är lite rolig är att jag har lärt mig att äta vissa maträtter som skolmaten fått mig att tro att jag tycker är grymt äcklig. Fläskpannkaka exempelvis. I skolan så var det nog pannkaka med fokus på fläsk…eller broskpannkaka kanske? Det var i alla fall inte så mycket kött i pannkakan utan det knastrade i stort sett varje gång man tuggade till. Mina tankar går onekligen till av att vara ute och trippa på ett minfält. Ett felaktigt steg kan sluta i katastrof. Man känner sig för, försiktigt, försiktigt, steg för steg. Samma med broskpannkakan i skolan, en bit in i munnen och så tugga försiktigt, försiktigt. Tuggade man för fort och för hårt så kunde det gå riktigt illa – det där kraset kom av brosket – och kväljningskänslorna sköljde över en.

Nu gör Lisa fläskpannkaka på bacon och jag har till och med lärt mig att äta lingon till. Inte illa, eller hur?
Mat-Tina säger “jeäätteguooot”, den arga kocken säger bara F**K och Mat-Niklas är bara allmänt obehaglig när han säger “såå otrrrrrolligt gåååått”. Lisa säger ingenting utan är bara vacker och lagar vacker och grymt god mat. Det kan man kalla klass.

,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *