Den stora bröllopshösten


Nu har den stora bröllopshösten börjat. Vi skall gå på totalt fem st bröllop. Människor i vår närhet fick förmodligen inspiration förra sommaren när vi gifte oss.

Allvarligt talat så är det nog bara en liten slump men det kommer att bli intensivt. Först ut i somras var min syster Sophies son Tommy som i somras vid vårt besök gifte sig med sin Evinda i ett fyrtiogradigt Salt Lake City.

Nummer två var Lisas väninna Anette La Fleur som gifte sig med sin Daniel Engström. Vigseln hölls i Vikens kyrka som är beläget något norr om Helsingborg och själva bröllopsfesten hölls i Jacob Hansens Hus. De båda var jättefina och hade ett väldigt roligt bröllop, det enda som inte var av högsta klass var vädret. Det är ju lite svårare att påverka dock.

Daniel får förutom en mycket vacker hustru ett riktigt artistnamn då han nu byter till La Fleur. Den kunnige inom ishockey känner självklart till den förre kanadensiska stjärnspelaren Guy La Fleur. Jag vet inte om de är släkt dock.

Toastmasterparet Lisa Henriksson och Magnus Nilsson svarade för en fantastiskt rolig insats där ambitiöst förarbete endast är förnamnet. Superidén var att filma människor runt omkring dem, lite sådär ytligt bekanta, som på ett mycket förtjänstfullt sätt spelade förnärmade att de ej blivit bjudna till bröllopet. Det var allt från gamla lärare till personal på Hemglass som “hälsade” med en gåva som även överlämnades till brudparet på bröllopet. Bäst alla kategorier var parkeringsvakten i deras garage. Eller så var hon faktiskt så sur som hon spelade. Läraren som Daniel haft i informatik och endast lyckats skrapa ihop 7,5 poäng hos, menade att de på skolan nu helst ser att Daniel undviker att söka igen till höstens kurs. Han tyckte Daniel skulle skaffa sig ett nytt intresse istället och lämnade en trädgårdstidning som gåva. Kan bli lite halvjobbigt för de som toastar på nästa bröllop i den här lilla IKEA-hemisfären. Plus också för Daniels musikvideo till Bryan Adams låt “Everything I do, I do for you” som spelades in på svensexan, kanske en karriär i nästa liv?

Suverän mat och förutom vädret en mycket trevlig tillställning. Dessutom hade brudparet den goda smaken att anlita “vår” bröllopsfotograf Karin Otendal. Då blir det ju alltid bra.

,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *