Talkshow nästa kanske?


komm.jpg

Jag gjorde min kommentatordebut igår som “expertkommentator” på pingis-TV. Det var landskamp inför OS i Peking mellan Danmark och Sverige som Halmstad BTK arrangerade och den spelades i Kongresshallen på det vackra Hotel Tylösand. Gänget bakom pingis-TV med BeA Nilsson i spetsen är en samling entusiaster som verkligen gjort ett snyggt försök att få bordtennisen att förstå att det faktiskt är 2008 nu.

Jag har tidigare medverkat i korta intervjuer men nu var det alltså dags att ta steget ut “skarpt läge” för att citera BeA. Ångesten spred sig väl inte förrän jag skulle förklara spelsystemet som gäller för just OS, då kände jag att det inte riktigt fungerade som det skulle i hjärnan. Det löste sig dock ganska bra. Stressen blev även påtaglig när BeA helt plötsligt tyckte att han skulle ge sig ut på jakt efter personer att intervjua och lämnade mig ensam kvar i sändning. Vad säger man, tänkte jag…Hur hade min gamle kommentatorsidol Bosse Hansson gjort? Nåväl, jag jiddrade på lite grand tills BeA återvände med intervjuoffer. Perfekt tänkte jag, nu kan jag gå och uppsöka ett visst ställe, ramlösan gjorde ju sitt till det. Dock hade jag fel när jag trodde det var han som skulle köra intervjuerna. Helt fel. När kvällen var slut hade jag intervjuat fyra personer utan att ha förberett en sekund. Det hela löste sig dock till slut och arrangemanget fick mycket beröm av spelare och ledare. Andreas Ljones var en lysande speaker och jag tror publiken gillade vad de såg. Samstämmigt från de båda förbundskaptenerna var att det är såhär pingis skall se ut i framtiden, spel på ett bord, tighta arrangemang, arbeta med aktiv speaker och hög musik. Närheten till hagen är också viktig både för publiken och spelarna. Ett kul arrangemang och för min egen del var det spännande att på hjälpa BeA och hans positiva gäng.

Matchen då? Jodå, den slutade 4-1 till Sverige. Fast det gick bara till tre egentligen. Spelordningen var kanske inte den allra enklaste…det var nog knappt spelarna själva visste vilka som skulle mötas.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *