Thank you for the music


När tåget som innehåller hela ditt liv rusar förbi i expressfart. Det är då det händer. Något skulle tvunget skrivas. Kanske var det ett liv före detta som gjorde sig påmint i och med en att älskad vän kom på besök. En tragiskt nonchalerad vän sett till fysiska möten. Själsligt finns du ändå ofta där, som en påminnelse om ett svunnet liv som levdes så annorlunda. Inte bättre. Bara på ett annat sätt. Klyschan hänger i luften. Jag ska bli bättre. Någon gång. Snart.
Kanske var det också så att ett stycke behövde skrivas eftersom ytterligare en talangfull människa inte längre finns bland oss. Dolores O´Riordan har lämnat jordelivet. Sångerskan i The Cranberries är borta, endast 46 år gammal.
Låten ”Linger” släpptes 1993 på albumet ”Everybody else is doing it so why can´t we”. Första gången jag hörde låten blev jag fullständigt knockad. Fullständigt knockad av denna sångerskas unika och fantastiska röst. Närvaro och nerv som få, om ens någon besatt. Det kändes som att hon stod och sjöng hemma i mitt vardagsrum.
Men allt roligt tar någon gång slut. Tydligen. Tack för musiken, Dolores O`Riordan. Tack för alla sena nätter då du och vinet varit mitt sällskap. Jag har mycket att tacka dig för.
Requisescat in pace.

The Cranberries ”Linger”

The Cranberries  ”Dreams”

”And I’m in so deep
You know I’m such a fool for you
You’ve got me wrapped around your finger
Do you have to let it linger?”

,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *