When The Roses Bloom Again


Tyst som i graven har det varit här. Det har sina rutiga och randiga men idag passar familjen Buzberg ändå på att bjuda på något av det vackraste och bästa just nu. Wilco som är ett världens genom tiderna största band enligt herr Buzberg har tidigare tonsatt mycket av Woodie Guthries texter tillsammans med Billy Bragg i det så framgångsrika samarbetet “Mermaid Avenue”. I Vol 3 släpper man nu låten “When The Roses Bloom Again” . Låten skrevs 1901 av Will D. Cobb men givetvis, givetvis är det Jeff Tweedy som skrivit musiken. Blir det bättre? Nej, inte om du frågar herr Buzberg, hammondorgeln skär som en varm kniv i smör. Har du Spotify är ljudet mer i synk och betydligt bättre där än i följande klipp: http://www.youtube.com/watch?v=GqjTckG6qjA

För övrigt är alla tre album som Wilco gjort tillsammans med Billy Bragg i “Mermaid Avenue”-serien alldeles utmärkta.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *