Fredagslistan har återuppstått


För tillfället i alla fall. Känns inte som jag kommer att konkurrera med Spotify men mycket av det jag lägger ut hittar du faktiskt inte där så håll till godo. Vi får, med tanke på dagens vänskapstema, tillägna spellistan till den gode Costanza. Låtarna går att lyssna på ute till höger under menyn “Musikutbildning”.

1. Augustana – Boston
Från någon TV-serie tror jag men jag har själv aldrig sett vilken det är, någon kanske vet? Bra låt från bra band i alla fall.

2. Way over yonder in the minor key – Billy Bragg & Wilco
Billy Bragg och Wilco tolkar Woody Guthrie på ett lysande sätt. Kolla albumen Mermaid Avenue och Mermaid Avenue vol II.

3. Forever on my mind – The BoDeans
Ett av de banden som faktiskt mitt musikintresse började med, vilket jag tidigare skrivit om. Låten är fantastiskt vacker. Fru Buzberg tyckte det lät som dansband. Jag har förlåtit henne.

4.  Things go wrong – Chris Isaak
För många är är Chris Isaak bara låten “Wicked games” där han är på en strand med supermodellen Helena Christensen. Det stämmer inte. Isaaks mästerverk “Forever Blue” är en enda lång uppgörelse med brytningen mellan honom och flickvännen men det blir inte sämre för det. Gillar du låten så skaffa/lyssna på skivan för bättre blir det inte.

5. The long way home – Danny Wilde
Har skrivit om honom tidigare och hur tragiskt det är att inte fler upptäckt denna helt fantastiska artist. Nu behöver han inte äta makaroner från den 10:e varje månad eftersom han skrivit låten “I´ll be there for you” som är temat till TV-serien “Vänner”, men han gjorde några skivor på 80-talet som jag lyssnade fanatiskt mycket på. Låten är från skivan “Danny Wilde” och i mitt tycke förtjänar Danny Wilde mycket, mycket mer. Är du duktig på att googla hittar du Danny Wilde´s webbsida och där har han varit så generös att han faktiskt lagt ut samtliga låtar som mp3 från dessa skivor.

6. Until you came along – Golden Smog
En mix från några superband, däribland Wilco, Soul Asylum och Jayhawks. Mer behövs inte för att jag skall gilla det. Tweedy och grabbarna gjorde det mest på skoj men det blev succé och de fick göra ett par skivor till.

7. When you´re walking away – Jackie Greene
Från skivan American Myth, ny bekantskap som jag av någon anledning inhandlat på grund av någon recension men sedan inte lyssnat på. Skivan är mycket bra.

8. Arrested – Jesse Malin
Polare med Ryan Adams och också grymt begåvad. Har gjort några bra album. Nu har jag inte hört något av honom på ett tag (vilket säkerligen beror mer på mig än honom). Låten är från skivan “Heat”.

9.  The trap door – Jules Shear
“The best album you never heard”. Ja det finns många som säger det om den begåvade låtskrivaren Jules Shear. Skivan heter “Great puzzle” har jag för mig och är också en sån där som jag lyssnade mycket på när jag pingpongade som mest. Grym låt och grym skiva.

10. Yucca Mountain – Loosegoats
Jag skriver inte bara om artister som förtjänar bättre utan om musik som borde upptäckas enligt mitt att se det. Den här mannen är dock upptäckt i och med att han numera kör solo under namnet Christian Kjellvander. Detta är en låt från hans tidigare band Loosegoats som inte heller den går av för hackor. Fruktansvärt bra, tycker jag.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *