Those were the days


[nggallery id=32]

Musik är alltid något man förknippar med olika händelser, i alla fall är det så för mig. Ett av de klaraste exemplen i mitt i liv är en vår runt 1996-1997. Jag hade då inhandlat min första egna dator, vilken var en pentium och en pc, hemska tanke. Den kostade 17.000 spänn  vilket var en förmögenhet på den tiden och inhandlades på MegaData på Norra Vägen här i Halmstad. Efter att jag äntligen fått hem datorn satt jag kvällar och nätter igenom och brottades för fullt med att installera Windows 95  som då var operativsystemet. Till det hade jag skaffat det sk “pluspaketet” där man fick de där fula ikonerna, bland annat en muspekare som såg ut som typ en fluga eller ett bi. Det var givetvis animerat så vingarna fladdrade för fullt. Jag visste inte mycket om datorer på den tiden och insåg givetvis inte att detta fladdrande förmodligen drog processorkraft så det bara visslade.  Apparaten hade inte mycket att åka med, 1,2 gigabyte i hårddisk, och förmodligen satt en 256:a i RAM-slotten. Men, på den tiden var det faktiskt inget dåligt muskedunder.

Ungefär samtidigt var min pingiskarriär i full fart och det var träning varje förmiddag. Lunch intogs alltid på Åhléns. Efter detta blev det väldigt ofta en runda till Uffe och Skivlagret i Halmstad. Detta har gjort att jag har en väldigt stor skivsamling. Så stor att det finns ett stort antal skivor jag faktiskt aldrig lyssnat på. Men, en del riktiga guldkorn finns det dock. Skivan jag förknippar så starkt med ovanstående datainstallation är gruppen Texas album “White On Blonde”, och det är minsann ett riktigt guldkorn. I samband med mina långa och sena kvällar när jag skulle få datorn att fungera och få in det här eländiga operativsystemet så rullade skivan om, och om igen på stereon. Sedan dess är den för alltid förknippad med Windows 95, och framförallt låten  “Say What You Want” med det speciella introt har etsat sig fast i hjärnan på mig. För övrigt ett i stort sett fulländat album.

Texas är dessutom ett mycket underskattat band som gjort låten som nästan alla hört, “I don´t want a lover” med den klassiska slidegitarren. Sångerskan Sharleen Spiteri är stencool och en helt fantastisk sångerska. En av de främsta i mina ögon.
Ytterligare ett tips är att se klippet om när Sharleen Spiteri berättar om när hon möter Paris Hilton. Lyssna på underbar anekdot och grymt cool skotsk dialekt här.
Sharleen Spiteri har även gjort en hel del bra soloprojekt, lyssna här och här. Cool tjej, men hon är ju i grunden hårfrissa som min mor så det är ju inte så konstigt 🙂

I övrigt kommer det snart en liten reseberättelse med bilder från vår helgvistelse i Båstad förra helgen. Fru Buzberg badade faktiskt i havet…jag var inte ens nära.

,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *