Det ekar…


…på gamla Söderlingsvägen (förlåt älskling) då det inte finns något kvar där. Det är tomt och tyst och det känns lite sorgligt även om vårt nya hus är jättefint och det skall bli skoj att få ta steget in i en relativt ny värld för mig. Nu är det reglar, 80×120-brädor, trallspik och fan och hans moster. Nu skall det bli hemmafixare av mig som knappt kan byta en glödlampa. Jag får väl slänga mig med ovanstående uttryck och inför grannarna låtsas att jag är helt på det klara över hur de konstruerat sitt trädäck. “Jaså, du har använt rostfri trallspik där ja, mm, ja det är ju snyggt. 40-plintar också ja? mm, smidigt.” Låter det bra?

Mitt stora bekymmer blir sedan att fixa bredband, TV och telefoni i huset. Om det stora telebolaget inte inkommer med digitalboxarna, adapterna och alla sladdar så byter jag ut deras begynnelsebokstav mot ett “F”snart. Givetvis är det försenat och det är nu man inser hur surt det är utan internet, hur klarade sig folk innan? Självklart gick det bra det med för då svarade ju folk i telefon. Man fick prata med en riktig människa och inte en datorröst som säger “Du är placerad i kö, väntetiden är beräknad till 185 år. Du vet väl att du även kan uträtta dina ärenden på vår webbplats www.#:%xZu€.se, där har vi tillgänglighet dygnet runt…sen klickar det till och så säger rösten Välkommen till #:%xZu€, våra öppettider är vardagar 8-17, välkommen åter, tut-tut-tut… ” Jovisst, MEN…då måste man ha internet. Moment 22.

Så här i finanskristider så slår en gammal låt faktiskt huvudet lite på spiken med följande textrad:

“Ja det är kritstreckrandiga gossar, som på Sällskapet sitter och mossar, och gnäller på stans alla sossar, ja, det skjuts för lite i vårt land.
Det gapande packet, gatans parlament, ska jag tysta som stor president.
Ja det är pappas smarta gossar, som i taxeringskalendern frossar.
Goddag, goddag på er gossar, har veckans affärer varit bra, har man lyckats skrapa ihop en biljon, eller bara nån futtig miljon?”

Vilken låt och artist?

,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *