Eftertanke


Funderar du någonsin över ditt liv? Blev det som du tänkt dig? Eller väntar du fortfarande på den där chansen, den där människan som skall “få alla bitarna att falla på plats?”. Är du den personen du ville bli när du var liten? Om inte, vad fattas dig? Hur skall du göra för att bli det?

Ingen annan kan få dig att lyckas, få dig att bli den personen du vill vara eller tala om för dig när du skall hoppa på tåget och ta chansen. Det är bara du som kan göra det.

Så ta några minuter och reflektera över var du är i livet, vem du är och om du är nöjd med det. Fundera över hur du skall komma dit du vill.

Sen kan du vara tacksam att du förmodligen är ganska lyckligt lottad. En väldigt stor del av världens befolkning har inte ringt ett telefonsamtal i hela sitt liv, en väldigt stor del har inget hem, ingen mat och inga pengar.

Vansinnigt många människor försvinner varje dag i alla möjliga tragedier, ofattbart grymma händelser spelas dagligen upp framför våra ögon vid nyhetssändningar. Ibland berörs man dock mer. I fallet med den lilla flickan Engla som nu är död berördes en stor del av svenska folket väldigt starkt. Så även jag. Det finns egentligen inga ord, inte ett smack man kan göra för att lindra för de anhöriga, det är det värsta tänkbara som drabbat dem. Det är helt oförståeligt och det känns så fruktansvärt onödigt. På de foton man sett i tidningar så ser Engla så otroligt snäll ut. Vad var meningen med det som hände? Hur kan man någonsin gå vidare efter en sådan händelse? Jag nöjer mig med att sända mina kondoleanser till familjen och även den varmaste tanke jag kan uppbåda till den lilla flickan där hon nu är. Sällan har jag blivit så berörd av en händelse som denna.

Så var tacksam för det du har. Livet kan vara kort så se till att göra det bästa av det, för det går fort.

“One of the greatest discoveries a man makes, one of his great surprises, is to find he can do what he was afraid he couldn’t do.”
Henry Ford


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *