Fakir? Javisst


Efter en artikel i en damtidning så lyckades Lisa övertyga mig att vi skulle inhandla en sk “spikmatta”. Det skulle vara bra mot det mesta, lösa upp spänningar i kroppen, motverka träningsvärk, bra för sömnen osv. Eftersom vi i veckorna lever åtskilda (än så länge) så tyckte jag att vi kunde anskaffa var sin. Sagt och gjort, häromdagen dök de upp. En orange till Lisa och en grön till mig. När jag plockade ut den ur förpackningen tänkte jag “aldrig i livet” för piggarna var vassa. Och många.

Första kvällen jag provade den var de inledande minuterna rätt smärtsamma, det gjorde riktigt ont. Snart började man dock trubbas av (förmodligen domnade alla smärtceller bort) och det onda övergick i lite mindre ont. Det började verkligen bulta i ryggen och bli varmt. Efteråt var det dock en rätt behaglig känsla och jag började frysa rätt rejält.

Andra kvällen var vi mer polare jag och mattan. Det var rätt behagliga tjugo minuter och jag tror nog vi kan få ett fint förhållande framöver.

Tredje natten (igår) så var det Lisas tur att prova. Hon gick direkt in i hetluften och låg tjugotre minuter utan att gnälla. Själv gjorde jag premiär på golvet, har innan provat den i sängen.

Värt att testa om man känner sig stel och har sömnproblem, man får bara bereda sig på att se ut som en kyckling på ryggen. En lustig sak är att det tydligen skall vara bra för hyn om man lägger ansiktet på piggarna…det är en utmaning som heter duga. Läs mer på www.shaktimattan.se


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *