Kronovalls Slott


Kronovalls Slott

Matsalen Kronovalls Slott

Lisa och jag har varit på en liten minisemester. Det var i födelsedagspresent som hon av mig erhöll en resa till hemligt mål. Egoistisk som jag är valde jag en resa till ett ställe som jag kallt räknade med skulle passa mig utmärkt. Allvarligt talat, vi fick en rekommendation av våra kära vänner Paula och Petter att prova Kronovalls Slott som arrenderas av restaurangen Petri Pumpa. Detta var en trevlig och lite annorlunda vistelse som varmt rekommenderas. Femrätters middag med fantastiskt vin, dessutom en riktig vinprovning med intressant föreläsning om rött och vitt vin samt champagne. Det var min första vinprovning någonsin och jag lyckades med konststycket att som enda gäst svara fel på vinfrågan. Kanske borde hålla mig till rödtjut för en femtiolapp i fortsättningen?

Självklart bor man på ett äkta slott. Bekväm som jag är undrade jag förstrött var tv:n var någonstans när vi kom fram. Sen fanns det ingen toalett på rummet, dock var det bara tio meter dit men mitt i natten är det rätt långt. Speciellt om jag ligger och sover och Lisa måste gå. För då ville jag som den gentleman jag är följa med så hon inte skulle bli rädd, det var trots allt lite spökslott över det. Men testa gärna Kronovalls Slott om du är intresserad av god mat och gott vin, det är en upplevelse.
Kuriosa är att vi givetvis stötte på en IKEA-anställd som också var gäst på hotellet. Det visade sig att hon och Lisa hade många gemensamma nuvarande och f.d arbetskamrater. Världen, förlåt IKEA-världen är bra liten ibland 🙂


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *