Nostalgitrippens IF


Dagens nostalgitripp får bli Danny Wilde. Vem i hela fridens namn är det tänker nog de flesta? Ledmotivet till Friends/vänner “I´ll be there for you” kontrar jag då. Danny Wilde är en artist jag lyssnade grymt mycket på förr i tiden. Han svarade för tre album någon gång sent 80-tal som jag lyssnade sönder och samman (The Boyfriend, 1986, Any man´s hunger, 1988, Danny Wilde, 1989). Då var det inte tal om CD utan gammal hederlig vinyl. Helt plötsligt lyckades jag googlafram en sajt (internet och google är din vän) där de flesta av han gamla alster finns som gratis nedladdningsbara mp3:or. Kolla in hans sajt här.

Givetvis, den påläste vet också att Danny Wilde bildade The Rembrandts tillsammans med Phil Solem, och det var de som stod för ovan nämnda tv-seriesoundtrack. Jag har laddat ner samtliga låtar och det är rikigt kul. Rembrandts-skivor har jag ett par stycken och de är också ok.

Dock är det lite samma sak med musik som avstånd när man var liten och nu när man är äldre. Från min gata i min uppväxtort Mellerud upp till centrum av den lilla byn tyckte jag det var sanslöst aslångt när jag var liten. Vid vuxen ålder tycker man det är – hur kort som helst. Sommarlovet var oändligt, idag är sommaren panikartat kort, eller hur?

Lite samma sak med Danny Wilde. Han är fortfarande ruskigt bra men han var bättre 1989. Dock förtjänar han en plats högt upp på listan “artister-som-förtjänar-mer”. Fast har man gjort ledmotivet till Vänner/Friends behöver man kanske inte äta makaroner från den femtonde? På tal om listan, finns det fler artister som förtjänar mer?
Och nej, Danny Wilde är inte släkt med Kim Wilde.

,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *