Bäst och sämst 2007


Här följer den, listan över vad som var bäst respektive sämst under det gångna året. Mycket har hänt, kanske kommer mer att hända under kommande år. Jag har en svag förnimmelse att så det faktiskt blir så.

Bäst 2007:

1. Lisa Holmberg
Min numera älskade hustru. Tjurig ibland, envis som synden, impulsiv som en orkan, men oj vilken bra fru hon är. Snäll, generös och i mina ögon underbart vacker. Det känns skönt att bli gammal (ja ja, äldre då) med henne. Om hon står ut med mig vill säga.

2. Vårt bröllop
Obestridbar tvåa. Att inför nära och kära, vänner och bekanta få erkänna sin kärlek kändes stort. Vuxenpoäng en masse. Allt blev precis så bra som vi hade hoppats på, festen var lyckad, maten suverän. Kort sagt, en succé.

3. Bröllopsresan till Bali
Helt fantastisk resa med underbart väder och supertrevliga människor. Bali Pavillions är ett litet paradis som ligger mitt i stadstrafiken men ändå lyckas bli en avskild oas. Fanns inte något att klaga på faktiskt.

4. Lisas nya jobb
Min hustru lyckades ro hem ett nytt jobb i projektet “IKEA goes renewable”. En ny utmaning och närmare kärnverksamheten enligt henne själv. Otroligt duktigt, enligt mig. Sen kanske hon skulle varit en bättre löneförhandlare? Kuriosa, hennes blivande chef är en pingisfantast!

5. Min träningspartner, Checken
Alltid i tid, alltid laddad. Varje pass är allvar. Att gå till gymet är inte tråkigt men ibland är det allt lite småsegt. Men tillsammans med Checken blir det lättare och, fasen, visst har vi blivit lite starkare? Frågan är var det skall sluta…

Sämst 2007:1.

Boendefrågan
Helsingborg eller Halmstad? Hmm, en surkart som faktiskt orsakat en del tjafs i vårt rosenrosa förhållande och säkerligen det som upptagit mest negativa tankar i våra hjärnor. Inte avgjort, inte klart även om det lutar rätt rejält söderut. Blir det en lösning 2008? Låt oss hoppas det.

2. Min magsjuka i Egypten
Ok, ingen jättegrej men blääääh så trist det var. Förutsättningarna var ju perfekta annars. Och, resan var klockren för övrigt. Det var bara ruskigt pissigt att inte kunna utnyttja gymet, inte kunna bada så mycket man ville. I och för sig fick jag se vilken talang Lisa hade i strandtennis. Efter alla treo och mediciner fick jag slutligen massa soleksem näst sista dagen.

3. Våld, våld och mera våld
Kanske är man äldre och ändrar fokus med tiden. Jag märker att jag funderar mer på allt våld som förekommer i världen, det kryper närmare också tycker jag. Lilla Halmstad, lite större Helsingborg, det finns överallt verkar det som. Själv tycker jag även att man blir räddare och räddare. Varför skall man inte kunna gå var man vill när man vill? Som kvinna är det inte att rekommendera att gå hem sent från krogen själv, det är förenat med stora risker, jag är på min vakt själv när jag rör mig ute sent. Helt sanslöst och otroligt. Vidare, hur kan man sparka ihjäl en annan människa? Mordet på sextonåringen som blev sparkad till döds berörde mig starkt. Flera familjers liv blir av några sparkar ödelagda. Hur de anhöriga känner går förmodligen inte ens att föreställa sig. Vad hände med uppfostran, etik och moral?

4. Sommarvädret
Ingen succé, knappt en bra dag under hela sommaren. Dock hade vi flyt att klara oss då vi gifte oss, regnet höll sig borta under de stunder vi var utomhus. Det är vi väldigt tacksamma för. Sen skall det kanske inte klagas från vårt håll, vi var ju på Bali.


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *