Idag gillar vi Apple lite extra mycket


Jag gillar alltid Apple och deras prylar, det torde inte vara helt okänt för de flesta. Men idag gillar jag dem lite extra mycket. Varför? Jo, häromdagen skulle jag installera tre nya mac minis på jobbet till mina kollegor. De sitter i en gammal miljö, 10.4.11 och de nya burkarna hade 10.7.2 i sig, dvs Mac OS X Lion. Det enda jag oroade mig för att fixa till i de nya burkarna var mailen eftersom Mac OS X Tiger använder sig av sk “emlx-filer” och inte lådor (mbox-filer). Dock var det inga som helst problem. Innan mailen på den nya datorn konfigurerades bytte jag helt enkelt mailmappen i den nya datorn mot samma mapp i den gamla. För säkerhets skulle tog jag med mappen “mailhämtningar” och från biblioteket/preferences tog jag även filen “com.apple.mail.plist” vilket är en inställningsfil.

För att sen tjonga ner de här filerna på rätt plats i den nya datorn krävs ett litet terminalhack då vissa filer inte visas, bland annat biblioteket där mailmappen skall placeras. Starta därför Terminalen (program/verktygsprogram/terminal) och skriv exakt så här: chflags nohidden ~/Library/

Sen startade jag mailprogrammet och vips hade alla mail lagt sig precis i den mappstruktur som det var innan. Helt enkelt lysande!


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *