Bäst versus sämst


En bäst/sämst-lista såhär i slutet (?) av sommaren presenteras härmed:

BÄSTLISTA (ingen inbördes ranking):
Vårt bröllop:
Ingen jätteskräll men det var stort, mycket stort.

Bali Pavilions:
Vårt smultronställe på Bali var riktigt bra. Vi hade vår egen villa på Bali Pavilions, vilket ställe. Trevliga männniskor, bra service, fantastisk mat och härligt väder.

Mexikansk fest på Nilssons Bodega:
Här snackar vi förberedelser, vem vågar sig på nästa temafest?

Ryan Adams:
Ok, han har levererat en del smörja också men faktum kvarstår, en av de mest begåvade artister jag lyssnat på. Nu har han hittat tillbaka igen, Easy Tiger är precis som Gold ett helgjutet album. Aldrig hört talas om Ryan Adams? Börja med “Gold” som i mitt tycke är ett av hans bättre. Man kan även börja med albumet han släppte med sitt gamla band Whiskeytown “Stranger`s almanac” som är magiskt. Sedan skall man inte glömma att han gjort en duett med en annan av mina favoriter, Emmylou Harris, som heter “Oh, my sweet Carolina”. Kom att tänka på att det finns en sanslös massa bra musik som aldrig upptäcks väldigt många vilket är synd. Kanske därför jag här tar på mig ansvaret att försöka frälsa någon mer som är mottaglig.

Apple:
Varför köper inte fler en mac? Är man inte ett spelfreak så finns det inte någon anledning att inte betrakta en mac som ett minst lika bra alternativ som en pc. Den absolut största fördelen är ju det här med virus, man behöver ännu så länge inte bry sig om några virusskydd och spionprogramborttagare. Sen är allt så enkelt, att installera och underhålla själva burken är en bris. Dessutom finns en otrolig uppsjö av bra program till en mac och det finns nästan alltid ett bra gratisalternativ som är open source. Apple gör även vackra datorer. Sen skall jag, för att undvika ramla ner i mac vs pc-tjafset, säga att jag inte har ett dugg emot pc:s, det är bara det att jag gillar macar.

Karin Otendal:
Vår bröllopsfotograf. Går man i giftastankar rekommenderar vi verkligen Karin som fotograf. Lösningar, idéer och bra polare med regngudarna.

Limetravel:
Bröllopsresearrangör. Hur många sådana får man sms från som önskar trevlig resa? Gifter ni er så gör ett besök på Limetravel före bröllopsresan.

One.com
Buzberg-sajten ligger på webbhotellet one.com. Snabbt, billigt och enkelt. Till och med live-chatt med supporten. Att installera och sätta upp bloggen var en söndagsbris.

Amazon.com
Handla böcker, skivor och det mesta på en supersmart uppbyggd sajt. Enkelt och smidigt. Några klick och så ligger böckerna i brevlådan. Märk väl hur din historik “följer dig” runt sajten. “Andra kunder som tittat på produkten du nu tittar på har även köpt…osv” E-handel när den är som bäst.

Bloggverktyget WordPress:
Denna blogg använder open source-baserade WordPress och smidigare bloggverktyg finns kanske och det kräver lite mer av dig som datoranvändare men det är så smidigt när det väl är “up and running”. Bland annat behöver ditt webbhotell (om man använder ett sådant) ha stöd för MySQL och PHP, vilket många webbhotell dock har. Sen har du som sagt en fullfjädrad bloggtjänst. Stor plugin-databas med massor av användbara tjänster. Allt går att förändra till eget smak och tycke. Superbra och helt fritt att ladda ner.

Hedersplats:
Min hustru Lisa, för att hon just gått med på att bli min hustru och för att hon är den hon är. Hon får mig att vilja vara en bättre människa och varje gång jag tittar på henne…förundras jag över hur vacker hon är.

SÄMSTLISTA (inte lika många grejor här för jag gillar att vara positiv):
Vädret:
Ok, nu har vi inte haft så ont av det mer än en avsliten värmeplåt i samband med en resa på E6:an till Helsingborg men ändå, kan det regna mer? Synd om de som haft semester mitt i den värsta monsunen.

Lååånga flygresor:
Bali i all ära men det är inte kul att flyga dit. Kan man inte sova på planet blir det inte direkt roligare. Visas det film på planet kan man ge sig fasiken på att någon ställer sig upp mitt framför filmduken och tror att de är osynliga. Här smyger jag dock in en liten pluspoäng och det är flygmaten som var överraskande bra på Thai Air som vi flög med. Men kul är det inte.

SJ:
Sura konduktörer. Hemkommen från Bali där alla har ett leende över är det en smärre chock att stiga på tåget och bemötas av att man nästan besvärar när man köper biljett på tåget. Det var ju inte direkt vårt fel att det inte gick att lösa biljett ända till Halmstad på Kastrup. Bussresan mellan Ängelholm och Laholm kostade 100 spänn per person, smaka på den! Dessutom är felprocenten att komma för sent när man åker med SJ cirka 20 procent, det är inte riktigt bra faktiskt. Sen hade det inte varit jobbigt om man någon gång hade kommit igenom den där tunneln så det gick att köra lite fortare till Helsingborg bland annat. Då kanske man slipper mystiska “stillestånd” och det ännu mer mystiska “signalfelet”.

Söndagstidning:
Vi prenumererade på Svenska Dagbladet då vi båda tycker att det är en utmärkt tidning med betydligt mer att läsa i än vissa andra blaskor. En försäljare ringde upp mig och frågade om jag ville fortsätta, och det ville jag gärna med förutsättningen att den även kunde komma i brevlådan på söndagar. Men se det gick inte, det finns ingen utdelning på söndagar i Halmstad. Blääh för det. Nu får man i ur och skur sätta sig på cykeln ner till kiosken och köpa den. För det är ju på söndagarna man verkligen har tid att läsa tidningen. Nu är detta tändvätska för min kära hustru för Helsingborgs Dagblad kommer på söndagarna och självklart är detta ett argument för att bo där och inte i Halmstad.

Meningslöst våld:
Antingen har media börjat uppmärksamma saker och ting mycket mer och man blir skrämd av det eller så är vi mer våldsbenägna. Det är misshandel, inbrott, våldtäkter, rån osv. Kan inte folk bara helt enkelt vara snälla mot varandra, är det så svårt? Kanske dags att införa det som ett kärnämne i skolan? “Idag har vi dubbeltimme snällhet och sen en timme matte”…Så kanske det blir bättre på sikt? De som redan är vuxna och inte är snälla vet i fasiken hur man fixar?


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *